Skocz do zawartości

  •  
  • Mini kompendium
  • MimeTeX
  • Regulamin

Zdjęcie

jak rozwiazac


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
1 odpowiedź w tym temacie

#1 rayman

rayman

    Kombinator

  • Użytkownik
  • 185 postów
2
Neutralny
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25.04.2010 - 09:18

jak rozwiazac to rownanie by otrzymac  k_{2}

R= \frac{(k_{1}-k_{2})^2}{(k_{1}+k_{2)})^2}\Rightarrow R=\frac{k_{1}^2-2k_{1}_{2}+k_{2}^2}{k_{1}^2+2k_{1}k_{2}+k_{2}^2}\Rightarrow R(k_{1}^2+2k_{1}k_{2}+k_{2}^2)=k_{1}^2-2k_{1}k_{2}+k_{2}^2

 R= 0.4
 k_{1}=1.62\cdot10^{10}

czy ktos wie jak to policzyc by otrzymac wartosc dla  k_{2}?
  • 0

Afroman

    Kombinator

  • Użytkownik
3
  • Płeć:Kobieta

Napisano 25.09.2011 - 17:55

#2 Gralcio

Gralcio

    Kombinator

  • VIP
  • 235 postów
37
Mały Pomocnik II
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25.04.2010 - 09:39

R(k_{1}+k_{2})^2=(k_{1}-k_{2})^2

(\sqrt{R}k_{1}+\sqrt{R}k_{2})^2-(k_{1}-k_{2})^2=0

\left(\sqrt{R}k_{1}+\sqrt{R}k_{2}-k_1+k_2\right)\left(\sqrt{R}k_{1}+\sqrt{R}k_{2}+k_1-k_2\right)=0

\left(\sqrt{R}k_{1}+\sqrt{R}k_{2}-k_1+k_2=0\right)\quad\vee\quad\left(\sqrt{R}k_{1}+\sqrt{R}k_{2}+k_1-k_2=0\right)

\left(-k_1(1-\sqrt{R})+k_2(1+\sqrt{R})=0\right)\quad\vee\quad\left(k_1(1+\sqrt{R})-k_2(1-\sqrt{R})=0\right)

\left(k_2(1+\sqrt{R})=k_1(1-\sqrt{R})\right)\quad\vee\quad\left(k_1(1+\sqrt{R})=k_2(1-\sqrt{R})\right)

\left(k_2=k_1\frac{(1-\sqrt{R})}{(1+\sqrt{R})}\right)\quad\vee\quad\left(k_1\frac{(1+\sqrt{R})}{(1-\sqrt{R})}=k_2\right)
  • 0
Używam opcji "Zobacz posty od ostatniej wizyty", gdzie widzę dział oraz TEMAT. Temat postaci "help zadanie" zignoruję, ale koło tematu "Izomorfizm/dowód" nie przejdę obojętnie.
Wyłącznie od Ciebie zależy, czy zainteresuje mnie Twoje zadanie





Tematy podobne do: jak rozwiazac     x